mandag den 25. juli 2011

Lækker hjemmelavet basilikumpesto!

Mmmm. Der er intet som hjemmelavet mad. Og specielt ikke når det er pesto!
Selvom man er syg, kan man stadigvæk eksperimentere i køkkenet, og det gjorde jeg i går!
En lækker hjemmelavet OG frisk basilikumpesto.
Fungerer godt sammen med salat, pasta, ristet brød eller rugbrød :-). Så her er den!

En hel frisk urtepotte basilikum. Brug kun bladene, og ikke stilkene på urten.

En god sjat olivenolie.

2 fed hvidløg (kan også nøjes med 1, hvis man ikke er vild med hvidløg).

En god håndfuld pinjekerner.

Ca. 1 dl revet parmesan.

Salt og peber.


Bland alt sammen i en lille blender eller en morter, hvis man øsnker en lidt mere rustik og grov blanding :-)

Evt. kan man riste pinjekernerne på en pande, som fremhæver smagen i dem :-).

Og til sidst kan man evt. komme den lækre pesto i en lille krukke, som vist på billedet.

God fornøjelse!

1 kommentar: